Podium voor kunsten 

TERUG
 

 


Patrick Ramont, olie op doekKlik op een foto om te vergroten

 

Patrick Ramont

Toen ik 20 was, wilde ik de zee in al haar facetten op doek schilderen: de zee is zo onvoorspelbaar, de ene keer kalm,
dan wat witte schuimlagen, eb en vloed, wild tot stormachtig, Die liefde voor de zee ben ik altijd blijven koesteren.
Veel mensen gaan ook graag bij echt stormweer naar de zee kijken, waarom?
Ik moet je ook het antwoord schuldig blijven maar het heeft wel degelijk iets, en mijn liefde voor de zee is enorm.
De zee, ze lijkt klein maar is zo gevaarlijk groot, prachtige schepen maken er het mooie decor, de zee is immens diep en zeer aanlokkelijk. Ik was ook duiker en ging ook op mysterieuze dieptes op zoek naar fauna en flora, naar verloren schatten, natuurpracht die het menselijk oog van bovenaf nooit te zien krijgt. Die ervaring is uniek.

De kleur van de zee is ook iets levendigs, het blauwe water, het verandert altijd van kleur in functie van de lichtinval.
Het gaat over blauw naar de meer donkere tinten tot zelfs bruin, ja zelfs grijs naargelang onze Noordzee zich voelt op het moment dat ik het op doek vastleg. Het is voor mij een echte uitdaging om haar zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven in al haar glorie. Uiteraard op doek met olieverf, de kleuren zoekend en haar met veel liefde weergeven zoals ik onze zee op dat moment aanvoel. Het is de bedoeling om die sfeer, de volle glorie van de zee, over te brengen op de mensen die de Belgische kustlijn in hun hart dragen en de mensen die de kustlijn nog niet kennen, hen een beeld te geven hoe de zee er in mijn hart uitziet. Op latere leeftijd, ben ik mij ook gaan focussen op het schilderen van personages en honden.
Momenteel volg ik nog academie om mijn werken nog te verbeteren, want een mens is nooit volmaakt genoeg.

E-mail:  patrick.ramont@telenet.be

Website:  www.ramontpatrick.be

terug naar boven

Paintings Patrick Ramont