Podium voor kunsten 

TERUG
 

 


Roger Cools kunstschilder
 Klik op een foto om te vergroten

 

ROGER COOLS
1919-2011


Roger Cools werd geboren in Hamme in 1919 en overleed op 29 juni 2011 te Oostende. Hij studeerde aan het Hoger Instituut Sint-Lukas in Gent en aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij was Laureaat van "Stillevens, Marines, Figuren".
Roger Cools gaf les aan de Academie te Hamme en Oostende. Hij was ook docent plastische kunsten aan de Hogeschool Gent. Kunstenaars zoals Karel Dierickx, Cyr Frimout, Jan Hoet, Hubert Minnebo, Camiel Van Breedam , Roger Wittevrongel, Andy Allemeersch en Jacques Verdyn waren zijn leerlingen.
Zijn stijl evolueerde van post-impressionisme, over expressionisme en hyperrealisme tot neo-expressionisme. Hij schildert landschappen, haven- en vooral zeegezichten.
Hij nam deel aan diverse groepstentoonstellingen in Hamme, Sint-Niklaas, Roeselare, Gent, Antwerpen, Brussel, Oostende, Düsseldorf, Boulogne-sur-mer en Artifort Maastricht. In 1961 was hij geselecteerd voor de Prijs voor Schilderkunst van Oostende en voor het 51ste Salon voor Schone Kunsten Gent.
Individueel stelde hij tentoon in Hamme, Sint-Niklaas, Lokeren, Brussel (Galerie “Les Contemporains”, Group 2 Gallery “Hommage aan Roger Cools”), Oostende (Kursaal “Retrospectieve Roger Cools”, Museum voor Schone Kunsten en Galerie De Peperbusse).
Cools publiceerde in de Revue West-Vlaanderen, de 51ste cataloog van het Nationaal Salon voor Schone Kunsten Gent en het Gulden Boek “50 jaar moderne kunst Wereldtentoonstelling 1958”.
 


terug naar boven

© Paintings Roger Cools